Hezelaer: een zakelijke energieleverancier voor ondernemers
Hezelaer is een energieleverancier voor de zakelijke markt. Het zet in op wat ze slim zakendoen met energie noemen. Dit is een combinatie van groene energie en het bewust omgaan met het energieverbruik. Daarom is het meer dan alleen een energieleverancier en biedt het ook allerlei tools en mogelijkheden aan om het energieverbruik actief te monitoren en zo nodig bij te sturen.

Over Hezelaer
Hezelaer noemt zichzelf een energievernieuwer. Het is dan ook meer dan alleen een energieleverancier voor de zakelijke markt. Ze zetten onder meer sterk in op inzicht en monitoring. Hierdoor krijgen zakelijke klanten live inzicht in het energieverbruik, onder meer door het gebruik van dataloggers. Op basis hiervan kunnen ondernemingen strategische keuzes maken. Daarnaast hebben ze ook een stevige focus op energy intelligence, waarbij ze ondernemingen helpen om meer te produceren met minder energie. Hierdoor helpen ze ondernemingen met het behalen van de norm ISO 50.001.
Tarieven en contractvormen
In hun rol als energieleverancier voor de zakelijke markt biedt Hezelaer drie formules aan. Enerzijds is er het BudgetZeker-contract, waarbij het tarief voor één, twee of drie jaar kan worden vastgeklikt. Het MarktVast-contract vertrekt dan weer vanaf een vast tarief conform de gemiddelde marktprijs. De VolFlex contractvariant rekent dan weer op de actuele dagprijzen zoals ze op de energiebeurs worden gebruikt. Gedurende de looptijd kan het tarief altijd worden vastgeklikt en kan men overstappen naar een vaste formule.
Keuzevrijheid
Omdat zakelijke gebruikers unieke noden hebben, is Hezelaer extra flexibel.
Energie beheren
Hezelaer maakt energie beheersbaar en helpt energetisch inzicht te verkrijgen.
Overstappen naar Hezelaer
Het is niet mogelijk om online over te stappen naar Hezelaer. Overstappen naar Hezelaer kan enkel via hun verkoopafdeling waarmee wel online contact kan worden gezocht. Zij zullen ook de nodige uitleg geven over het overstapproces.
Contractvorm kiezen
In de eerste plaats is het belangrijk dat de nieuwe klant de verschillende contractvormen nader bekijkt en een contractvorm kiest. Hiervoor is er de keuze tussen het VolFlex-, het MarktVast- en het BudgetZeker-contract. Het VolFlex-contract volgt netjes de spotmarktprijs (EPEX SPOT Power NL Day Ahead & PEGAS European Gas Spot Index | TTF), waardoor het tarief elke dag wijzigt. Voor de levering zijn de exacte energiekosten dan ook niet bekend. Bij het BudgetZeker-contract wordt de Forward-marktprijs vastgeklikt en bij de MarktVast-formule volgen de tarieven gewoon het gemiddelde van de marktprijs. Op de website van Hezelaer is er meer informatie te vinden over elke formule.
Website van Hezelaer →Verkoopteam contacteren
Het is niet mogelijk om online klant te worden bij Hezelaer. Hiervoor dient er contact te worden opgenomen met het verkoopteam. Dit kan via de website van Hezelaer. Het verkoopteam zal vervolgens een aantal zaken in kaart brengen en een aansluit- en transportovereenkomst afsluiten (ATO). Een modelcontract hiervan is op de website van Hezelaer terug te vinden. De exacte modelvoorwaarden verschillen wel voor klein- en grootverbruikers. Hoewel het verkoopteam van Hezelaer gretig meedenkt met nieuwe klanten en mogelijk ook andere oplossingen voorstelt, is het wel mogelijk om enkel energie bij hen af te nemen.
De overstap afronden
Na het afsluiten van een contract met het verkoopteam, ontvangt de nieuwe klant per direct een e-mail waarin alle afspraken nog eens worden bevestigd. Uiteraard moeten er dan nog wel een aantal gegevens worden uitgewisseld, zoals de meterstanden. Wanneer er een slimme meter is gekoppeld, kan het een en ander echter automatisch worden ingelezen. Omdat Hezelaer voor maatwerkoplossingen staat, is het in ieder geval belangrijk om de situatie met het verkoopteam te bespreken. Zij kunnen ook helpen met het opzeggen van de overeenkomst met de huidige energieleverancier en zorgen ervoor dat de nieuwe overeenkomst op het gepaste moment ingaat.
Hezelaer review
Vooral de intelligente oplossingen maken Hezelaer heel interessant voor de zakelijke markt. Deze intelligente tools zijn voor de meest uiteenlopende ondernemingen een meerwaarde. Verder verloopt het contact met Hezelaer heel goed en ¬komt er geen vervelend callcenter aan te pas. Ze zijn ook betrouwbaar en ze zijn dan misschien niet de groenste energieleverancier, maar dankzij de intelligente oplossingen kan er wel heel duurzaam met energie worden omgegaan. Een nadeel is dan weer dat het niet mogelijk is om via de website klant te worden van Hezelaer. Ook het ontbreken van chatmogelijkheden en de beperkte aanwezigheid op sociale media zijn minpuntjes die toch vermeldenswaardig zijn.
Service en contact
Het is mogelijk om per mail, telefonisch of via een ticketformulier contact op te nemen met Hezelaer. Wat alvast goed is, is dat er geen sprake is van een callcenter, maar wel van persoonlijk contact met medewerkers die ook kennis hebben van zaken. Bovendien kan er eenvoudig een belverzoek worden ingediend waardoor er geen sprake hoeft te zijn van wachtrijen. Daarnaast bevat de website van Hezelaer alvast vrij veel informatie, inclusief een ruime sectie met veelgestelde vragen. Hierdoor is het lang niet altijd nodig om contact op te nemen met Hezelaer. Ten slotte zijn ze aanwezig op verschillende kanalen zoals LinkedIn en Twitter, maar ze lijken er niet heel actief te zijn.
Digitale tools
Dit is een punt waar Hezelaer natuurlijk sterk in staat. Ze bieden talloze tools aan om slimmer en intelligenter met energie om te gaan. Hierbij is een verregaande automatisatie mogelijk. Een voorbeeld hiervan is een eigenaar van een kantoorpand die eenvoudig kan bijhouden hoeveel energie elke huurder verbruikt en die op basis hiervan automatisch de energiekosten aan zijn huurders kan factureren. Ook de andere monitoring- en inzichtfunctionaliteiten zijn heel uitgebreid. Ten slotte biedt Hezelaer allerlei managementmogelijkheden aan waarbij zij taken uit handen nemen. Over de digitale dienstverlening van Hezelaer kunnen we eigenlijk enkel maar positief zijn.
Groene energie
Hezelaer geeft nadrukkelijk aan in te zetten op groene en duurzame energie. Dit doet Hezelaer onder andere via allerlei slimme tools, maar bovendien draagt Hezelaer ook bij aan diverse energietransitieprojecten. Hoewel een groot deel van de energie inderdaad afkomstig is van windenergie, koopt Hezelaer niet alleen groene energie in. Zo rekent het ook op energie uit onder meer kolen, gas en kerncentrales. Wel is het zo dat Hezelaer al jaren werkt aan een groenere mix, waarbij er toch wel wat losse GVO’s worden gekocht.
Klant worden bij Hezelaer
Hezelaer focust voornamelijk op zakelijke klanten, waarbij het sterk rekent op de kracht van hun salesteam. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om online klant te worden bij Hezelaer. Dit kan ook niet als kleinverbruiker. Dit is natuurlijk niet zo gebruiksvriendelijk en legt een aantal drempels op. Wel is het zo dat uit andere reviews blijkt dat de mannen en vrouwen van de salesafdeling best wel vriendelijk en behulpzaam zijn en dat het heus wel een meerwaarde is om met hen in contact te treden. Natuurlijk hebben ze het dan ook al snel over de andere oplossingen die Hezelaer te bieden heeft. Men is vrij om hier al dan niet op in te gaan.
Veelgestelde vragen rondom de energieleverancier Hezelaer
Wil je meer te weten komen over Hezelaer als energieleverancier, toch een iets minder bekende energieleverancier? In onze FAQ behandelen we de meest gestelde vragen. Zo kom je alles te weten wat je wil weten over deze energieleverancier.
Kan ik een consumentencontract omzetten naar een zakelijk contract?
Ja, maar daarvoor moet er contact worden opgenomen met het salesteam. Zij zullen persoonlijk de wensen bespreken. Houd alvast het KvK-nummer bij de hand.
Kan ik ook als kleinverbruiker bij Hezelaer terecht?
Ja, Hezelaer levert energie aan zowel klein- als grootverbruikers in Nederland. Wie twijfelt over het type aansluiting kan altijd contact opnemen met de klantendienst van Hezelaer.
Wat als ik het niet eens ben met een afrekening van Hezelaer?
Dan herbekijken ze graag het dossier. Stuur indien nodig even een actuele foto met de meterstanden door en ze gaan meteen het een en ander na. Zo nodig wordt er een correctie op de factuur gemaakt.
Wat als ik het niet eens ben met een termijnbedrag?
Hezelaer voert geen correcties met terugwerkende kracht uit. Dit wil zeggen dat alle ontvangen termijnfacturen te betalen zijn, ongeacht of men het er nu al dan niet mee eens is. Voor de toekomstige termijnbedragen zijn er wel aanpassingen mogelijk. Hiervoor dient men contact op te nemen met de salesafdeling. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om eerst om een verlaging van het termijnbedrag te vragen en vervolgens een betalingsregeling te treffen wanneer de jaarafrekening volgt. Een verlaging is dan ook voor eigen risico. Slechts uitzonderlijk wordt hiervan afgeweken.
Kan ik bij Hezelaer ook energie terugleveren?
Ja energie terugleveren kan. Hiervoor moet je je aanmelden bij energieleveren.nl. Pas nadien is het voor Hezelaer mogelijk om de teruggeleverde energie te verrekenen met de afgenomen energie.
Wat met mijn contract bij Hezelaer als ik verhuis?
Dan is het mogelijk om het contract gewoon mee te nemen. Meld een verhuizing wel altijd 10 werkdagen voor de sleuteloverdracht. Dit kan gewoon per mail. Er volgt dan een bevestiging en verder blijven de tarieven gewoon hetzelfde.