Informatie en overstappen naar Vrijopnaam

Vrijopnaam gaat als bedrijf net iets anders te werk dan andere energiebedrijven. De meeste energiebedrijven leveren voor het overgrote deel energie die is opgewekt uit grote kolencentrales. Een achterhaald idee, vindt Vrijopnaam. Daarom biedt deze energieaanbieder een eigen stukje zon aan.

Duurzame energie moet geen vrijblijvende optie zijn. Duurzame energie wordt de nieuwe standaard. Wacht niet langer op de slome overheid, maar wek reeds zelf duurzame energie op. Dat gaat heel eenvoudig: zonnepaneel voor zonnepaneel.

Een eigen stukje zon bij Vrijopnaam

Bij Vrijopnaam gelooft men in de kracht van zonne-energie. De overheid laat te lang op zich wachten totdat de transitie van grijze stroom naar groene energie voltooid is. Daarom moeten wij, consumenten, het heft in eigen handen nemen. Het is dan ook de hoogste tijd dat de productie van duurzaam opgewekte energie in Nederland de hoogte in schiet.

Daarvoor is er een heldere oplossing: de zon. Voor Vrijopnaam zijn zonnepanelen dan ook de toekomst. Paneel voor paneel slaan wij de handen in elkaar en maken we de wereld voor de komende generaties een stuk aangenamer. Vrijopnaam is een idee van Casper Hengst, Marc Kluytmans, en Bas Wijnen. Alle drie hebben ze heel uiteenlopende achtergronden en carrières. Toch vinden ze één ding heel belangrijk: iedereen moet bijdragen aan een schoner en beter Nederland door zelf groene stroom op te wekken.

Vrijopnaam pakt het anders aan

Een consument wil uiteraard niet te veel betalen voor zijn energieverbruik. Bij Vrijopnaam wekt iedereen dan ook gewoon zijn eigen energie op. Daarvoor hebben we het belangrijkste instrument gewoon dagelijks ter beschikking: namelijk de zon. Door zelf zonne-energie op te wekken, ontvangen consumenten zelf de winst en de opbrengst van hun panelen. Daarom hoeven klanten van Vrijopnaam geen energie te kopen. Het enige dat klanten nog moeten betalen, zijn de leveringskosten. Dit werd voorheen het vastrecht genoemd.

Bij Vrijopnaam liggen die kosten op zo’n 6 euro per maand, per product. Dit zijn de zogenaamde ‘abonnementskosten’. De meeste energieleveranciers verdienen aan het verbruik van energie door de klant. Bovendien hanteren ze hierbij hoge vaste leveringskosten. Energieleveranciers zijn er dus bij gebaat om zoveel mogelijk stroom te verkopen om zo de winst te vergroten. Vrijopnaam ziet dit anders en vindt dat de consument zelf de touwtjes in handen moet krijgen. Het maakt dan niet uit hoeveel stroom iemand verbruikt.

Panelenopnaam

Door een zonnepaneel af te nemen, is het mogelijk een paneel op naam te zetten. Het aantal zonnepanelen dat kan worden afgenomen, is afhankelijk van de grootte en de geschiktheid van het dak. De enige kosten hierbij zijn de leveringskosten. Bij een energieoverschot gaat dit overschot gewoon naar Vrijopnaam. De reststroom die wordt geleverd door Vrijopnaam bevat geen winstmarge. Er wordt niet dubbel verdiend. De maandelijkse vaste leveringskosten zijn echt voldoende om het bedrijf overeind te houden. Vrijopnaam is dan ook een klein bedrijf, waardoor de overheadkosten laag zijn.

Hierdoor investeert het bedrijf evenmin in dure marketing. Verwacht dus geen eenmalige actiekorting bij het overstappen. Die korting zit uiteindelijk gewoon in de specifieke module die deze energieleverancier aanbiedt. Wel geeft Vrijopnaam een gratis Paneelopnaam weg. Niet om klanten te lokken, maar omdat zelf energie opwekken nu eenmaal het basisprincipe van het bedrijf is. Daarom krijgt iedere klant een gratis paneel. Een zonnepaneel kost 99 euro per stuk en voor sommigen kan dat een drempel zijn. Door de panelen gratis weg te geven, kunnen klanten alvast wennen aan de nieuwe manier van energie opwekken. Een zonnepaneel gaat gemiddeld zo’n negen jaar mee.

Een zonnepaneel terugverdienen duurt overigens niet lang. Binnen een paar jaar is de investering terugverdiend. En dan is iedereen meteen ook zijn eigen energieproducent. Deze manier van werken is belangrijk, want groene stroom zorgt per slot van rekening niet altijd voor een duurzamer Nederland. Zelf zonne-energie opwekken zorgt wel voor een groener Nederland. Het bedrag van een Paneelopnaam wordt bovendien geïnvesteerd in de aanleg van nieuwe zonneparken in Nederland. Gegarandeerde echte stroom uit Nederland, in plaats van de groene sjoemelstroom die uit Noorse waterkrachtcentrales komt.